Művészellátok, vásárok, piacok

img_3745.JPGSokat hallottuk mielőtt ide érkeztünk, hogy mennyire drága Milánó. Az ételek tekintetében annyira nem vészes a helyzet, a pasta pédául nagyon olcsó. Tény, hogy pastán és pizzán kívül még mást nem ettünk. A művészellátókban viszont sokkoló árak vannak. Sok értelme nincs kimenni a külvárosba, hogy majd ott jobb lesz a helyzet, ugyanolyan a helyzet ott is (a képen éppen messzire suhanunk). A legkényelmesebb az egyetem melletti boltban vásárolni. Van egy azonnal mellette és van pár lépéssel messzebb is, ahol nagyon jó kis sketchbookokat sikerült vennünk. Az egyebeket (színesceruza, akvarell, tus...) mi ebayről oldjuk meg.  

img_3748.JPGA P&P paper and people bolt eléggé kívül van, azoknak ajánlom, akik érdekes papírokat keresnek. Itt lehet kapni bőrszerű kígyóbőr mintás papírokat, parafa papírt, szőrpapírt, bársonyos papírt. Egyszerű rajzpapírt, akvarellpapírt viszont nem érdemes keresni, ahhoz elég drága (4-7 euro egy csomag papír) és csak A3-as méret van.

 Viale Papiniano Market 22426000_1573248179398882_155460472_o.jpg

Jó nagy piac sok ruhával és egy kis zöldség, gyümölccsel. Egész olcsó és akadnak kincsek (pl. designal ruhák, 6 euroért cipő). Kedden 8-14-ig, szombaton 8-18-ig van nyitva. A hatalmas tömeget elkerülendő érdemes később, záráshoz közeli időpontban érkezni. A képen a ruha, amit majdnem megvettem, amíg azt hittem 3 euro (15 volt)

Mercato Rionale Fauché 

Ez egy kisebb piac minőségibb áruval, de drágábban. Kevésbé zsúfolt és például bőrpénztárcát lehet 10 euróért kapni.