Párizsi katakombák

A párizsi katakombák egy 300 km hosszú alagútrendszer Párizs alatt.Régen kőbánya volt itt, innen bányászták a követ Párizs építéséhez. Később azonban bezárt, majd a 18. század második felében, amikor Párizs rohamosan terjeszkedni kezdett, és a súlyos közegészségügyi veszélyt jelentő régi köztemetőket felszámolták, a halottak csontjait ebbe a kiürült alagútrendszerbe szállították le. Összesen körülbelül 6 millió ember földi maradványai találhatóak lent.A csontokat sorban rendezték el, közéjük díszítésnek koponyákat helyeztek. Valahol a koponyák sorban helyezkednek el, máshol kereszt vagy szív alakban. 

Az alagútrendszer miatt a felhőkarcolók építése nehézkes Párizs belvárosában, így ennek köszönhetően nem lepték el a szép belvárost a nagy tornyok. 

Meglepő, de itt tapasztaltuk a legnagyobb sorban állást. 3 óráig álltunk a zuhogó esőben, pedig nyitás előtt fél órával már ott voltunk. Azt olvastam márciusban nem olyan vészes a helyzet, mint nyáron, de nem így van. 

Sorban állás közben az egyik youtube videó blogger is megjelent, akit követünk, így egy pillanatra ott vagyunk, ahogy állunk kitartóan a sorban. 

IDE kattintva megnézhető a videó, 2:37-nél ott vagyunk!